Tietomallien avulla voidaan parantaa suunnittelun tietojen laatua, määrää ja tarkkuutta. Tietomallien avulla voidaan luoda erittäin yksityiskohtaisia ja tarkkoja suunnitelmia jotka osien kolmiulotteisen geometrian ansiosta ovat myös havainnollisia. Mallista voidaan monin eri tavoin lukea tietoa työmaata ja valmisosien valmistusta varten. Tietoa voidaan lukea ja siirtää myös muihin järjestelmiin jatkokäsiteltäviksi. Tietomallinnuksen avulla toteutetussa suunnittelussa asiakas saa merkittävästi enemmän tietoa sisältävää suunnittelua verrattuna perinteiseen 2D-suunnitteluun.

Tietomalli voi sisältää betonia, terästä puuta tai mitä tahansa muuta materiaalia. Rakenneosille voidaan myös määrittää rajattomasti erilaisia parametreja ja ominaisuuksia joita voidaan käyttää hyväksi esimerkiksi työmaalla, elementtitehtaalla, konepajalla tai määrälaskennassa.

Koska tietomalleja voidaan yhdistää ja jakaa lukuisissa eri tiedostoformaateissa, on suunnitelmien yhteensopivuus helppo tarkistaa. Myös tietomallissa olevien rakenneosien yhteensopivuus on merkittävästi helpompi havaita ja tarkistaa kuin perinteisiä 2D-suunnitelmia katselemalla. Tietomallien avulla voidaan tehdä törmäystarkasteluja yhdistämällä esimerkiksi rakennesuunnittelijan ja talotekniikkasuunnittelijan mallit. Näin voidaan jo suunnitteluvaiheessa puuttua mahdollisiin ongelmiin eikä niiden kanssa jouduta painimaan työmaalla.

Olemme suunnitelleet Tekla Structuresilla esimerkiksi teollisuusrakennuksia, liikerakennuksia, toimistorakennuksia, asuinrakennuksia sekä maatalouden tuotantorakennuksia. Palvelumme kattavat kaiken mahdollisen tietomallien hyödyntämiseen Tekla Structures ohjelmiston avulla, ota yhteyttä niin katsotaan miten voimme olla avuksi!

https://www.introgroup.fi/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_pencil_ruler.svg
https://www.introgroup.fi/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_helm.svg
https://www.introgroup.fi/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_home.svg
https://www.introgroup.fi/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_expand_horizontal1.svg